H ψυχοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα ασφαλές καταφύγιο έναν χώρο όπου μπορείς να εκφράσεις τις σκέψεις σου έναν χώρο όπου μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου έναν χώρο όπου μπορείς να βρεις κατανόηση και στήριξη έναν χώρο όπου μπορείς να δουλέψεις για την επίτευξη των προσωπικών σου στόχων

Εύη Χαντζιάρα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Η Εύη Χαντζιάρα είναι Σύμβουλος Ψυχικής υγείας και απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών «Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους» με κατεύθυνση στις ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες των εκπαιδευτικών αναγκών.
Παρακολούθησε το Ετήσιο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής. Εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Μαθησιακές Δυσκολίες: διεπιστημονική αξιολόγηση, ψυχομετρική εκτίμηση, διαφοροδιάγνωση και σχεδιασμός Ειδικού Εξατομικευμένου Προγράμματος.
Έπειτα επιμορφώθηκε εξ’αποστάσεως στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης «Σεξουαλική Αγωγή Παιδιών και Εφήβων» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στο παρόν εκπαιδεύεται στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης, που είναι πιστοποιημένος φορέας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA).
Παράλληλα επιμορφώνεται εξ’αποστάσεως στα προγράμματα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ):
- Κρίσεις Πανικού: Θεωρητικό Πλαίσιο και Πρακτική Διαχείρηση.
- Ψυχική Υγεία: Τραυματικά Γεγονότα και Διαχείρηση Απώλειας/Πένθους.
- Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
- Ο Ύπνος και οι Διαταραχές του Ύπνου.
Η διδακτική της εμπειρία ξεκινάει από το 2005 όπου εργάστηκε ως δασκάλα στα δημοτικά σχολεία Anatolia Elementary School, American Farm School, Anatolia Rainbow Camp, Χ.Α.Ν.Θ.
Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες δια ζώσης και διαδικτυακά σε ενήλικες, έφηβους/ες, παιδιά, ζευγάρια και οικογένειες.
Συνεργάτες

Ευδοξία Δαβόρα
Η Ευδοξία Δαβόρα είναι μουσικοπαιδαγωγός και μουσικοθεραπεύτρια με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι κάτοχος πτυχίων στα ανώτερα θεωρητικά της Ευρωπαϊκής μουσικής, πτυχίο Βυζαντινής μουσικής και έχει κάνει μετεκπαίδευση στη μουσικοθεραπευτική μέθοδο Sonatal του Ιδρύματος Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και Επιστημονικού Κέντρου Υγείας των παιδιών PAIE.
Έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα μουσικής στη γενική και ειδική εκπαίδευση, από τη θεωρία στην έρευνα και τη διδακτική πράξη, στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, καθώς και στο αντικείμενο των αναπτυξιακών διαταραχών του αυτιστικού φάσματος. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την τυπική και ειδική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων και έχει εκπαιδευτεί στην πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής μουσικής EyeHarp που αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες.
Η διδακτική της εμπειρία ξεκινάει το 2003 όπου εργάστηκε ως μουσικός στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε μαέστρος σε χορωδίες παιδικές και ενηλίκων και μαέστρος στη Φιλαρμονική μπάντα του Δ. Θερμαϊκού. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο αντικείμενο της μουσικοθεραπείας με τη μέθοδο Sonatal, έχοντας παράλληλα έντονη παρουσία αρθρογραφώντας σε εφημερίδες της Ημαθίας από το 2017 και ως ραδιοφωνική παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό Άκου 99,6 της Ημαθίας.

Νικολέττα Αντωνάκου
Η Νικολέττα Αντωνάκου είναι εικαστικός με σπουδές στην Ελλάδα, κάτοχος Integrated Master στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση την Ζωγραφική και πτυχίο πάνω στα Installations. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η διδακτική της εμπειρία ξεκίνησε το 2007, όπου εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για πρώτη φορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως υπεύθυνη καθηγήτρια Εικαστικών σε εργαστήρια Τεχνών και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει εργασθεί ως εικαστικός σε μουσεία, εκπαιδευτικά προγράμματα, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με την μέθοδο Messy Play, σε εικαστικά εργαστήρια με παιδιά νηπιαγωγείου έως και εφήβους καθώς και σε τμήματα ζωγραφικής ενηλίκων .Παράλληλα έχει αναλάβει την οργάνωση Πολιτιστικών φεστιβάλ και την πραγματοποίηση εικαστικών workshops σε διάφορα event στην πόλη.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια που αφορούν την τυπική εκπαίδευση όπως την πολυτροπική μάθηση, τον συνδυασμό της τέχνης με τους τρόπους επικοινωνίας των παιδιών και το «Art Therapy», θεραπεία μέσω της Τέχνης, αξιοποιώντας τα εικαστικά εργαλεία.